Verpleging

Misschien heeft u verpleegkundige zorg nodig. U heeft misschien een wond die moet worden verzorgd, of een stoma waar u hulp bij nodig heeft, of medicijnen of misschien heeft u een infuus. Ook in die situatie kunt u rekenen op de kwaliteit die het wijkteam in huis heeft. 

Het wijkteam van Powerthuiszorg werkt nauw samen met alle disciplines van de gezondheidszorg bij u in de buurt, zoals de huisarts en apotheek. Bovendien hebben we regelmatig overleg met de specialisten van het ziekenhuis. De thuiszorg die het team van powerthuiszorg u biedt is dan ook vakbekwaam en specialistisch.

Aanvraag en kosten

Wilt u meer weten, over wat Powerthuiszorg voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Via “Contact link of knop” rechts op deze pagina kunt u makkelijk contact leggen met het wijkteam bij u in de buurt. Voor verpleging heeft u vanaf 1 januari 2015 geen indicatie nodig. De kosten worden vergoed uit uw zorgverzekering en er geldt geen eigen risico voor.

Persoonlijke Verzorging

Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging betekent dat een verzorgende u ondersteunt bij het opstaan, douchen, aankleden, eten of naar het toilet gaan. Ook kan een verzorgende u begeleiden bij het omgaan met ziekte, ouderdomsproblemen en het gebruik van medicijnen. Verzorging kan tijdelijk zijn, bijvoorbeeld omdat u samen heeft gewerkt aan uw zelfstandigheid (bijvoorbeeld omdat u heeft geoefend om gebruik te kunnen maken van hulpmiddelen), maar het is ook mogelijk dat u langdurig ondersteuning krijgt, bijvoorbeeld als u chronisch ziek bent.

Aanvraag en kosten

Wilt u meer weten, over wat Icare voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Via “contact link pagina kunt u makkelijk contact leggen met het wijkteam bij u in de buurt. Voor verpleging en verzorging heeft u vanaf 1 januari 2015 geen indicatie nodig. De kosten worden vergoed uit uw zorgverzekering en er geldt geen eigen risico voor.

Huishoudelijk Ondersteuning

Huishoudelijke zorg zoals u dat wenst

Ook wanneer u herstelt van een operatie kan het fijn zijn om tijdelijk huishoudelijke zorg in te zetten. Wat de aanleiding voor de huishoudelijk zorg ook is, u geeft altijd zelf aan wat u nodig heeft en in welke frequentie u wilt dat wij langskomen. De hulp bij het huishouden regelt de dagelijkse werkzaamheden in en om uw huis. Het gaat hierbij om werkzaamheden als:

• stofzuigen
• een was draaien
• stoffen
• strijken
• afwassen
• ramen zemen
• badkamer en toilet schoonmaken
• boodschappen doen (afhankelijk van uw zorgindicatie)

Zorgindicatie huishoudelijke zorg

Om gebruik te kunnen maken van huishoudelijke zorg moet u in het bezit zijn van een zorgindicatie. Deze kunt u aanvragen bij het Wmo-loket (Wet op maatschappelijke ondersteuning) van uw gemeente. Zij beoordelen uw aanvraag. U kunt daarbij aangeven van welke zorgverlener u de zorg wilt ontvangen.

Kosten huishoudelijke zorg

Wanneer u een Wmo-zorgindicatie heeft, betaalt de gemeente grotendeels de kosten voor huishoudelijke zorg. U betaalt  een eigen bijdrage. Deze is afhankelijk van uw leeftijd en de hoogte van uw inkomen en dat van uw eventuele partner. Geen Wmo-indicatie? Uw huishoudelijke zorg kan ook vanuit de zorgverzekering worden vergoed. Informeert u naar de voorwaarden bij uw zorgverzekeraar. Huishoudelijk zorg inkopen vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB) of vanuit eigen middelen (particuliere thuiszorg) is eveneens mogelijk.

Thuisbegeleiding

Wat is thuisbegleiding

Heeft u weleens het gevoel dat u de grip op het dagelijks leven lijkt te verliezen? Soms loopt het thuis niet helemaal naar wens. Bijvoorbeeld als u door verschillende oorzaken moeite heeft met het vasthouden van het dagritme, het rondkomen met uw huishoudgeld of hulp kan gebruiken bij de opvoeding. Power Thuiszorg Thuisbegeleiding biedt praktische ondersteuning en begeleiding om weer grip te krijgen op het leven van alledag. 

Voor wie is thuisbegeleiding

Voor iedereen die de grip op het dagelijks leven dreigt te verliezen of kwijt is geraakt. 

Opvoedingsondersteuning

Ook hulp bij opvoeding is heel gewoon, want opvoeden is niet altijd makkelijk. Soms zijn er opvoedingsproblemen waarbij professionele hulp een uitkomst kan zijn. Power Thuiszorg thuisbegeleider helpt bij het vergroten van de opvoedingsvaardigheden, inzicht in ontwikkelingsfases van kinderen, en hoe opvoeding, verzorging en huishouden kunnen worden gecombineerd. Thuisbegeleiding kan u helpen om weer balans in uw gezin te krijgen.